fbpx

Suntem o agentie de recrutare ce ne adresam atat angajatorilor cat si angajatilor - EBC HR - People who leave a mark

mobile
07 Jul

Sfaturi pentru găsirea candidatului ideal

Este candidatul din fața ta potrivit pentru jobul pentru care îl recrutezi? Cum poate afla un specialist în resurse umane dacă acest candidat are toate atributele necesare pentru a aduce un plus de valoare organizației? Iată o serie de întrebări ale căror răspunsuri te pot ajuta în evaluarea candidatului ideal:

Se poate adapta cu ușurință? Cu siguranță îți dorești un angajat care să fie sigur pe el și deschis provocărilor. Poate acesta să îți ofere exemple concrete despre cum a reușit să facă față schimbărilor în cadrul jobului anterior și cum l-au ajutat acestea să evolueze, să se autodepășească? Adaptabilitatea, capacitatea de a prelua noi roluri și îmbrățișarea unei noi modalități de gândire sunt esențiale pentru orice candidat, indiferent de poziția pe care o va ocupa.

Pune întrebările potrivite? Cu toții știm că la un interviu de angajare fiecare candidat trebuie să fie documentat. Faptul că nu s-a documentat suficient cu privire la activitatea pe care o desfășoară compania la care dorește să se angajeze înainte de a merge la un interviu, constituie un dezavantaj. În primul rând, trebuie să obțină informații despre produsele și serviciile pe care le oferă, pentru ca în timpul interviului să fie capabil să îți vorbească despre ele, dar și să pună alte întrebări la care nu a găsit încă răspunsul. Astfel, îți va dovedi că își dorește să cunoască mai multe lucruri despre companie, și nu în ultimul rând, să lucreze în cadrul acesteia.

Se va integra în echipă? Roagă-l să-ți vorbească despre relaţiile pe care le-a avut cu colegii, despre cum le-ar descrie pe cele mai bune, dar și despre cele mai puțin bune. Fiecare echipă este diferită, așadar aceste întrebări te vor ajuta să descoperi dacă acesta va fi fericit în cadrul echipei companiei pentru care recrutezi, dacă va fi productiv și, nu în ultimul rând, plăcut de ceilalți membri ai echipei. Răspunsul lui te va ajuta să îți faci o idee despre modul în care interacţionează cu ceilalţi şi ce tipuri de interacţiuni își va dori să aibă cu viitorii colegi.

Care este pentru el cea mai mare reușită profesională de până acum? Răspunsul la această întrebare te va ajuta să înțelegi dacă este încrezător în munca sa și în alegerile profesionale pe care le face.

Care este persoana pe care o apreciază cel mai mult în acest moment și de ce? Aceste întrebări vor testa care sunt valorile în care candidatul crede și la care aspiră. Răspunsurile ideale pot varia, dar ar putea include exemple concrete despre cum respectiva persoană acționează în luarea unei decizii, care sunt pașii pe care aceasta îi face și cum îi pune în aplicare. De asemenea, aceste întrebări te pot ajuta să vezi dacă are abilitatea de a lua decizii, capacitatea de a se conecta, dorința de învățare.

CV-ul și scrisorile de intenție sunt concepute pentru a-ți oferi informații despre experiența profesională a candidaților, însă este important să poți observa felul în care aceștia se descurcă atunci când nu au timp sa își editeze răspunsurile. În final, cel mai important este să regăsești în aceste răspunsuri acele trăsături de caracter care se potrivesc culturii organizaționale a companiei.

 

Vezi lista de noutăți