fbpx

Suntem o agentie de recrutare ce ne adresam atat angajatorilor cat si angajatilor - EBC HR - People who leave a mark

mobile
14 Mar

De ce gestionarea echilibrului dintre viața personală și cea profesională a devenit mai dificilă în ultimii ani?

 

Conform celui mai recent studiu – „Generațiile urbane și prioritățile ei”, realizat de Ernst & Young, peste 51% dintre repondenți susțin că este foarte greu să mențină un echilibru între viața personală și cea profesională. Motivele nu sunt surprinzătoare. Provocările creșterilor salariale lente, asociate cu numărul orelor suplimentare în creștere, îi împiedică pe din ce în ce mai mulți români să îmbine armonios cariera și activitățile din timpul liber. Pentru jumătate dintre respondenți numărul orelor de lucru a crescut în ultimii trei ani față de perioada anterioară iar peste 86% dintre cei care ocupă poziții de conducere afirmă că lucrează peste program. Aceste rezultate confirmă faptul că foarte mulți angajați, indiferent dacă ocupă o poziție de conducere sau nu, se confruntă cu o responsabilitate sporită și petrec mult mai mult timp la locul de muncă.

Sunt banii importanți în luarea unei decizii?
În general, economia mondială a avut un impact mare asupra echilibrului dintre viața profesională și cea personală, afectând totul – de la alegerea locului de muncă și a studiilor superioare, până la decizia de a avea sau nu copii, iar statisticile confirmă acest lucru:
• aproape jumătate (47%) dintre respondenți şi-au schimbat locul de muncă în ultimii trei ani din motive financiare
• 32% dintre respondenţi au fost motivaţi să îşi continue studiile pe parcursul ultimilor trei ani
• 14% au amânat decizia de a avea primul copil, iar 6% pe aceea de a avea încă un copil

Analizând rezultatele sondajului, săptămâna de lucru tradițională de 40 de ore devine o noțiune învechită:
• peste 70% dintre respondenții care sunt angajați susțin că lucrează ore suplimentare, iar 34% afirmă că lucrează chiar mai mult de 46 ore pe săptămână.

TOP cele mai importante motive pentru care românii renunță la un loc de muncă:
Pe lângă încercările de a gestiona mult mai ușor activitățile de la locul de muncă și cele de familie, există și alte motive pentru care muncitorii români ar renunța la un loc de muncă, chiar dacă responsabilitățile și cheltuielile sunt în creștere:
• nivelul salariului
• lipsa oportunităților de avansare
• numărul excesiv de ore suplimentare
• creșteri salariale mici de la an la an
• un mediu de lucru care nu stimulează munca în echipă
• accesul limitat la training

Părinții au mai multe șanse decât cei fără copii să renunțe atunci când nu există o oportunitate de avansare. Acest lucru demonstrează că aceștia sunt mai ambițioși, dorindu-și să își asume responsabilități suplimentare, care le pot aduce venituri mult mai mari. Își vor permite astfel să gestioneze cheltuielile generate de apariția unui copil în familie.

Ce își doresc cu adevărat angajații?

Este destul de simplu, dar intens: salarizare competitivă și beneficii.

Angajații din România consideră că pentru a gestiona mai bine echilibrul carieră-viață personală, cei mai importanți factori sunt:
• respectarea normelor legale cu privire la recompensarea orelor suplimentare
• posibilitatea de a programa fără restricții zilele de concediu de odihnă
• respectarea reglementărilor privind concediul de creștere a copilului şi revenirea la locul de muncă după acest concediu

Programul flexibil, fără teama de a pierde o promovare, lucrul în echipă și un șef care susține eforturile fiecăruia, primirea concediului parental plătit și evitarea orelor de lucru suplimentare excesive sunt elemente fundamentale care pot menține echilibrul muncitorilor români. Respectând aceste principii, aceștia vor reuși să se ferească de stresul de la birou și să se bucure de activitățile din timpul liber.


 

 

Vezi lista de noutăți