fbpx

Suntem o agentie de recrutare ce ne adresam atat angajatorilor cat si angajatilor - EBC HR - People who leave a mark

mobile
01 Apr

Cum să critici constructiv – 5 sfaturi utile

A primi o critică nu este niciodată ușor. Dar, a oferi critici și – mai exact, unele constructive care să producă schimbări atât la nivel comportamental, cât și profesional, poate fi de multe ori o adevărată provocare, mai ales, atunci când este vorba despre o conversație cu un coleg sensibil. Te întrebi cum să oferi critici constructive într-un mod pozitiv? Iată 5 sfaturi despre cum să critici constructiv acțiunile cuiva într-o manieră care poate aduce schimbări semnificative:

1. Începe prin a te gândi de ce critici
Critica nu trebuie să vină dintr-un motiv personal, să fie un mijloc de a te elibera de stres sau o oportunitate de a exercita o anumită autoritate care să-ți stimuleze propriul ego. Să oferi critici constructive reprezintă o bună ocazie de a aborda un comportament sau o problemă specifică  și de a colabora pentru a face o schimbare. Nu certa, nu cicăli! Nu este vorba despre un conflict între două persoane, ci despre ai ajuta pe alții să lucreze mai eficient.

2. Stabilește noi obiective într-un mod pozitiv
Studiile arată că dacă tratăm într-un mod pozitiv viitoarele schimbări există șanse mai mari ca sarcinile să fie îndeplinite cu succes decât în cazul în care se pune accent pe acțiunile negative din trecut.

3. Stabilește obiective specifice și provocatoare
S-a demonstrat că stabilirea unor obiective specifice și provocatoare (dar realizabile) duce la niveluri mai ridicate de performanță. Mai mult decât atât, finalizarea unor sarcini mai dificile poate să conducă la creșterea gradului de satisfacție la locul de muncă, datorită faptului că acestea necesită ca persoana să își depășească limitele și să facă față provocărilor, încurajând sentimentele de reușită personală.

4. Critică acțiunile, nu persoana
Atunci când oferi critici constructive, este important să delimitezi activitatea celui căreia te adresezi de personalitatea lui. Accentul trebuie pus pe problemă, nu persoană.

5. Oferă feedback
Dacă observi că lucrurile încep să se schimbe, spune-o! Acest lucru îi va permite colegului tău să își urmărească progresul și cu siguranța îi va da un impuls pozitiv pentru a continua în aceeași direcție.

Alte lucruri de care ar fi bine să ții cont:
• Lasă-l și pe celălalt să vorbească, nu transforma această discuție într-un monolog.
• Păstrează un ton neutru pentru a te asigura că mesajul tău este bine motivat și corect.
• Alege locul și momentul potrivit. Nu livra un astfel de feedback atunci când sunt prezente și alte persoane. Amintește-ți că scopul acestei criticii constructive este să nu dea naștere unui sentiment de rușine, ci pentru a încuraja schimbarea!
• Asigurați-vă că mesajul este clar și a fost înțeles astfel încât să îți atingi scopul.

Vezi lista de noutăți