fbpx

Suntem o agentie de recrutare ce ne adresam atat angajatorilor cat si angajatilor - EBC HR - People who leave a mark

mobile
16 Jun

Cum îi spui unui candidat că nu a fost acceptat

De-a lungul carierei, specialiștii în resurse umane sunt nevoiți să spună de foarte multe ori ”Nu.” Respingerea este o etapă firească a procesului de recrutare, însă una extrem de delicată. Nu este o surpriză astfel că tot  mai mulți candidați se plâng de faptul că nu au primit niciun răspuns după interviurile de angajare la care au participat anterior. Acest lucru nu face decât să dăuneze reputației organizației, să afecteze relația dintre candidat și recruter și să scadă încrederea posibililor angajați.

Deoarece respectul este fundamental în crearea unui legături între organizație și client, consultanții EBC recomandă oricărui specialist ca la finalul procesului de recrutare, oricare ar fi rezultatul, să transmită întotdeauna un feedback constructiv, care cu siguranță îi va ajuta pe candidați în viitoarele interacțiuni cu angajatorii. Mai mult, aprecierea intenției unui aplicant de a se a alătura organizației este foarte importantă.

Având în vedere dificultatea acestei etape, iată cum poți respinge un candidat într- un mod pozitiv:

Fii prompt

În mod natural, așteptarea provoacă stări de neliniște și stres. A ignora o persoană care și-a dorit să facă parte din echipa companiei pentru care lucrezi, nu arată deloc respect și apreciere. Așadar, de îndată ce ați ajuns la o concluzie și ai primit confirmarea angajatorului, ia legătura cu fiecare candidat respins. Este recomandat să îl suni la scurt timp după ce i-ai trimis un email în care îl anunți că îl vei contacta telefonic.

Arată-i recunoștință

În email, asigură-te că îi arați candidatului că îi apreciezi interesul. Pune-te în locul lui pentru o clipă. Candidații respinși nu își doresc să fie compătimiți, însă vor să ştie că eforturile lor au fost apreciate. Scopul pentru care trimiți acest email este de a-i aminti acestuia că îl poți ajuta să găsească job-ul potrivit pentru el și îi poți oferi susținerea morală de care poate are nevoie pentru a prinde curaj.

Fii pozitiv

Încercă să eviți folosirea adverbului „nu”. Începe emailul cu un compliment constructiv și spune unde s-a descurcat cel mai bine. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să exagerezi complimentându-l, însă îi poți aminti care sunt punctele sale foarte și unde ar fi trebuit să depună mai mult efort. Reține – trebuie să fii scurt și precis. Încheie prin a-i spune care este motivul pentru care a fost respins și nu uita să subliniezi că îi apreciezi efortul și că va rămâne în baza ta de date pentru viitoare cereri de angajare.

Sună-l

În cazul în care candidatul respins confirmă, după ce a primit email-ul, că ar dori să fie contact telefonic, este datoria ta să faci acest lucru. Un apel telefonic reprezintă oportunitatea de a-i arăta candidatului, printr-un ton prietenos, că procesul de recrutare nu este unul automat. Nu te lăsa atras într-o conversație lungă, fii concis și în același timp sincer. Asigură-te că îi mulțumești candidatului pentru timpul acordat și îi urezi succes.

Cere feedback

Să ceri feedback-ul candidatului este cel mai bun mod posibil pentru a afla cum te-ai descurcat în procesul de recrutare. Mulți specialiști oferă candidaţilor feedback pe aplicaţii, însă uită că este la fel de important să primească unul în schimb. Astfel, vei afla cum te percep alții și îi vei arata candidatului că și părerea lui este valoroasă.

Vezi lista de noutăți