fbpx

Suntem o agentie de recrutare ce ne adresam atat angajatorilor cat si angajatilor - EBC HR - People who leave a mark

mobile
22 Apr

6 modalități prin care poți crea un mediu de lucru mai pozitiv

Petrecem o mare parte din timp la birou, înconjurați de tot mai multe provocări și activități solicitante cărora trebuie să le facem față cu succes. Un mediu de lucru pozitiv este unul dintre factorii care ne ajută să obținem rezultatele dorite. Cum putem crea un astfel de mediu de lucru? Atitudinea este cheia. Atunci când oamenii se simt încurajați și acceptați, devin mai motivați, iar succesul nu întârzie să apară.

Putem începe prin a-i inspira pe oamenii din jurul nostru. Dacă vom da dovadă de încredere, de răbdare și respect față de colegi, există șanse foarte mari ca atitudinea lor să fie una pozitivă, iar feedback-ul primit, asemenea. Îți propunem câteva idei ușor de pus în practică în relația cu colegii, care pot influența atmosfera la locul de muncă, transformând-o într-una pozitivă, benefică pentru fiecare membru al echipei:

  1. Încurajează-ți colegii folosind expresii cheie care îi vor ajuta să capete mai multă încredere:
  • Apreciez modul în care…..
  • Sunt impresionat de …..
  • Mi-a făcut o reală plăcere să lucrăm împreună….
  • Admir modul în care ….
  1. Arată recunoștință

Mulțumește-i colegului tău de fiecare dată, mai ales când nu se așteaptă – spune-i clar motivul pentru care îi mulțumești și de ce consideri că a fost de ajutor. 

  1. Emană fericire

Zâmbește şi spune “Bună” cât mai multor colegi – un zâmbet atrage alt zâmbet.

  1. Motivează-i și pe ceilalți

Lipește un afiș pe panoul tău cu un citat motivațional sau o imagine astfel încât să fie vizibil tuturor. Fii un motivator anonim și lipește un citat sau o imagine inspirațională pe copiator, aparatul de cafea, în sala de ședințe sau în orice alt loc cu trafic.

  1. Sărbătorește victoriile

Începe întâlnirile prin a împărtăși colegilor lucrurile pozitive care se întâmplă la nivelul întregii echipe, companii și reușitele unui proiect. Încurajează-i și pe alții să facă același lucru.

  1. Schimbă modul în care răspunzi

Atunci când cineva nu împărtășește aceeași idee, gândește ”cât de interesant ar fi să…” , în locul unei atitudinii defensive. Fii deschis la ideile și feedback-ul primit!

Nu uita! În afară de scopul jobului în sine, un factor care influenţează semnificativ modul în care angajaţii se simt la locul de muncă este chiar mediul de lucru. Un mediu de lucru pozitiv va crea o stare de bine în rândul angajaților, iar acest lucru le va oferi motivația necesară pe tot parcursul zilei.

SEE OTHER NEWS